Tel: 06-70/639-7777

El szokott hangozni az a kérdés is, hogy vajon mennyire megrázó esemény a családállítás. Mennyire visel meg lelkileg és helyt tudunk-e állni utána a munkában? Szerencsére nincs ilyen, hogy nem tudunk bemenni dolgozni mert annyira kikészülünk érzelmileg.

Ha egész napos állításról van szó, az fárasztó lehet érzelmileg és fizikailag egyaránt. Reggel 9:00-től, este 18:00-ig és dolgozunk egész nap, ez elég nagy igénybevételt jelent, de fogsz tudni menni másnap a munkába.

Régóta cipelt terhektől szabadulhatsz

Állítást kérőként és segítőként is régóta cipelt terheket rakunk le. Van, aki úgy érzi az állítás után mintha valami hiányozna neki…és igen valóban, a terhek, amelyektől megszabadult. Tehát szükségtelen amiatt aggódni, hogy a családállítás annyira megvisel majd, hogy akadályoz a hétköznapi tevékenységekben. Semmi ilyen nem fog történni. Ez vonatkozik az egyéni és a csoportos családállításra is. Egészen biztos, hogy jobb állapotban távozol majd, mint ahogyan megérkeztél. Ezt én azzal tudom segíteni, hogy annyi ügyedet oldunk meg amennyire készen vagy erőltetés nélkül. A cél, hogy jobb állapotban legyél az állítás végére, mint amikor elkezdtük.

Honnan tudom, hogy sikerült az állítás?

Hogyan tudod lemérni, hogy milyen a családállítás hatása? Az állításnak van egy megbízása, egy célja, amelyet a konzultáció során együtt határozunk meg. Van olyan eset, amikor ezt te magad konkrétan meg tudod fogalmazni: ezt és ezt szeretném a családállítással az életemben elérni változásként. Ha nem tudod pontosan, mit akarsz változtatni, akkor kérdésekkel segítek, hogy meg tudd fogalmazni. Amikor csak annyit mond az állítást kérő, hogy boldog szeretne lenni vagy gazdag akkor az pontosításra szorul.

Minél pontosabban van meghatározva az állítás célja annál pontosabban fogod tudni, hogy megvalósult vagy nem. Akár az elvárásmentességet is választhatod, ami azt jelenti, hogy az eredmény más formában jelenik meg, mint amire számítottál. Engedd, hogy sokkal jobb legyen, mint amit el tudtál eddig képzelni, és tedd fel magadban a kérdést: vajon mi változott?

Szabad-e róla beszélni?

Van, ahol azt kérik a családállításon, hogy x ideig, mondjuk három hétig ne beszélj róla, mert akkor nem fog működni. Szerencsére ez tévedés, szabad beszélni róla, semmi nem fog elromlani emiatt, ami már jobb lett. Arra érdemes odafigyelni, hogy arról beszélj az állítás után: mi változott. Tehát az, ami megtörtént, ami az elakadás volt azt érdemes múlt időbe tenni, és ami változott az pedig jelen időbe. Nem attól függ, működik-e a családállítás, hogy beszélsz róla vagy nem, hanem attól mire helyezed a fókuszt. A múlt helyett a jelenre és a jövőre koncentrálj!

Beszélni pedig nyugodtan beszélhetsz róla akár állítást kérőként érkeztél akár segítőként, természetesen nem pletykálkodás szintjén, hanem a saját megéléseidre helyezve a hangsúlyt.

Minden egyes konzultáció és minden egyes családállítás új felismeréseket hoz saját magamnak is, az én életemre vonatkozóan, amiért hálás vagyok. Ha bármikor az állítás előtt vagy után kérdés merül fel benned, tedd fel bátran, mert nincsen rossz kérdés, csak az a rossz kérdés, amit nem teszünk fel.

Végezetül még csak egy idézettel szeretném zárni ezt a cikksorozatot, ami szerepel a bögrémen is,

Hinni a hihetetlent, látni a láthatatlant, és megteremteni mindazt, amit a többi ember lehetetlennek hisz.”

Kategóriák: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.