Tel: 06-70/639-7777

A családállítás helyreállítja a szeretet rendjét

Van egy kérdés, ami gyakran elhangzik: mi is ez a családállítás?

Ezt nagyon sokan kérdezik, mert nem biztos, hogy tökéletesen leírja a szó maga azt, hogy ez mit jelent. A családállítás röviden és tömören összefoglalva a szeretet rendjének helyreállítását jelenti.

A családnak vannak törvényszerűségei

Bert Hellinger volt az, aki legelőször leírta a családállítás módszertanát, és ő alkotta meg a szeretet rendjének törvényeit. Ezekre a későbbiekben részletesen kitérek, mert önmagukban is összetettek és több figyelmet érdemelnek.

A család, vagyis a szeretet rendjének megvannak a bizonyos törvényszerűségei, amik, ha sérülnek, akkor valamilyen elakadás, diszkomfortérzés, rossz érzés keletkezik bennünk, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

A családállítás során, speciális jelenléttel és speciális figyelemmel megjelenítjük az egyén problémájához tartozó információkat. Így kiderül, hogy hol van az ő elakadása – egyéni állítás esetén színes papírok segítségével jelenítjük meg, illetve hogyha csoportos állításról van szó akkor más szereplőkkel, segítő emberekkel. 

Csoportos családállítás

A csoportos állításon a segítők, akik az állító számára többnyire teljesen ismeretlen emberek, tulajdonképpen mintha színészek lennének, eljátsszák az egyén életének azt az oda tartozó adott jelenetét vagy jeleneteit. Megjelenítik az érzelmeket, megmutatják, hogy hol van az elakadás, hol van a probléma gyökere.

Ezután, hogy ha megvan, hogy hol van ez a konfliktus, ahol egy elakadás van a szeretet áramlásában, ezután a szereplőket arrafelé tudjuk terelni, hogy megbékítjük őket, kimondatjuk velük az igazságot, megvigasztaljuk őket.

 Egészen addig dolgozunk, amíg a szereplők képesek lesznek újra szeretetet érezni egymás iránt. Így áll újra helyre a szeretet rendje így okafogyottá válik maga probléma. Ezután pedig kimondjuk, megteremtjük a vágyott valóságot, a boldogító jövőt. Ugyanis amit a családállítás során megteremtünk az ismétlődésre hajlamossá válik és így sokkal könnyebben megjelenik majd a fizikai valóságban is. Tehát röviden ez a családállításnak a folyamata.

Hellinger féle családállítás

 

Egy időben ezt is gyakran kérdezték tőlem, hogy ez a Hellinger-féle családállítás? Amit én tanultam az egyértelműen igen, a Hellinger féle családállítás volt, és nem is igazán tudtam elképzelni, hogy milyen családállítás van még ezen kívül. Aztán egy picikét tudakozódtam a témában, mindig nagyon sokat jelent nekem az ügyfeleimnek, barátaimnak a visszajelzése, akik voltak már máshol családállításon, és bizony volt, aki azt mondta, hogy ő volt már olyan állításon, ahol nem volt semmiféle rend, nem volt egy bizonyos íve magának az állításnak, nem voltak meg azok a szükséges lépések, amik a Hellinger féle családállításban megvannak.

 

Pont ez a lényege a Hellinger féle állításnak, hogy megvannak a törvényszerűségek, megvan maga a módszertan, hogy hogyan indulunk el, hogyan építjük fel, hová jutunk el. Mi történik akkor, amikor készen van a problémafeltárás, hogyan kell a szereplőket a rend és a szeretet felé terelni, és mikor vagyunk készen. Megvannak azok a bizonyos oldó mondatok, azok a megszabott mondatok, amiket ki kell mondanunk egy állítás során és ezáltal vannak a szereplők is és leginkább az állítást kérő is biztonságban.

Párkapcsolati elakadások

Mire jó a családállítás, milyen típusú problémák megoldásában segíthet a családállítás?

A rövid válaszom az, hogy bármilyen problémával segíthet, de tudom, hogy ez így nem elég konkrét, úgyhogy mondok néhány példát, a teljesség igénye nélkül.

Például, párkapcsolatban segíthet. Tudunk párkapcsolati elakadásokon segíteni akár egyénileg, akár csak az egyik féllel dolgozol, vagy mindkét féllel dolgozva. Van arra is lehetőség, hogyha valakinek mondjuk nincs párkapcsolata, de szeretne egy egyenrangú boldog párkapcsolatban élni, akkor ennek a megteremtésén is tudunk dolgozni.

Egy válás utáni továbblépésben is megoldást jelenthet a családállítás. 

Anyagi gondok

A pénz kiemelt téma mindig, mert ez az életünknek nagyon-nagyon sok szeletét átszővi, és nem csupán a pénzre dolgozunk. E mögött olyan programok is futhatnak, hogy meg tudom-e engedni magamnak, hogy bőségben éljek, meg tudom-e engedni magamnak, hogy jólétben legyek.

A családállítással meg tudjuk keresni, hogy hol van ennek a blokkja és azt tudjuk oldani. 

Egészségügyi problémák

Egészségügyi problémákon szintén tud segíteni a családállítás. Tudom, hogy vannak, akik azt gondolják, hogy az egészségügyi problémák pusztán fizikai gondok vagy onnan erednek, és vannak, akik azt gondolják, hogy bármilyen egészségügyi problémának, minden betegségnek lelki eredete van. Én azt gondolom, mindkettő egyszerre igaz.

 

Dr Máté Gábor könyveit nagyon szeretem olvasni és tulajdonképpen ő  azt fejti ki, hogy vannak hajlamosító tényezők, akár genetikai hajlamosító tényezők egy-egy betegségre, vagy az életvitelünkből adódó hajlamosító tényezők. Például a dohányzás a tüdőrák kialakulásáért nem felelős, de hajlamosít rá, hogy ha az adott betegséghez kapcsolódó valamilyen lelki ok is ott van bennünk, tehát ezek így együtt működnek vagy együtt oldhatók tulajdonképpen. 

Családi konfliktusok

Családi problémák, családi konfliktusok esetén is segít a családállítás. Hogyha nem érezzük azt, hogy a szüleink úgy szerettek minket, ahogy az nekünk jó, hogyha kitagadás, megtagadás van, vagy volt a családban ezek is megoldhatók. 

Munka, hivatás

Olyan problémán is szoktunk dolgozni, hogy munka, hivatás vagy vállalkozásnak a sikeressége.

 

Ami már nem feltétlenül a családállítás témaköre, létezik olyan is, hogy szervezetállítás. Egy komplett vállalkozásra is tudunk állítást csinálni, a vállalkozás céljainak a megvalósításáért. Ahhoz, hogy megoldásokat találjunk az önismereti munkát nem tudjuk megspórolni, ehhez az egyik remek eszköz a kronobiológiai elemzés.

 

Illetve nagyon sokan vannak, akik a gyermekükkel kapcsolatos problémával keresnek föl. Nem is saját maguk miatt, hanem a gyerek miatt jönnek, ilyen például a gyerekek tipikus problémái, beilleszkedési nehézségek (nehezen szokik be a bölcsődébe, óvodába), szorong vagy éppen olyan is előfordul, hogy a szülő azt érzi, hogy nem megfelelő a kapcsolata valamelyik gyerekével és akkor ezen is lehet tudatosan dolgozni, és akár a családállítás segítségével is lehet ezt javítani.

 

A családállítás egy gyors és hatékony problémamegoldó módszer. Amikor az „okos” agyunkkal, az elménkkel már nem tudunk felülkerekedni egy problémán, akkor mindenképpen érdemes a lelki, érzelmi hátteret megvizsgálni, a mélyben ugyanis egészen más dinamikák működnek, mint amit a felszínen érzékelünk.

 

Ha még nem voltál családállításon, gyere el és tapasztald meg „kockázatmentesen”! Az első alkalom segítőként nálam ingyenes, a következő időpontokat itt találod, vagy iratkozz fel a hírlevélre a Kapcsolat oldalon, hogy semmiképp se maradj le!

 


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.