Tel: 06-70/639-7777

Azt már talán tudod, hogy nemcsak csoportos, hanem egyéni családállításra is jöhetsz hozzám. De vajon, mi a különbség? Mindkettő ugyanolyan hatékony? Miben különbözik a technika?

Ezeket a kérdéseket fogom sorra venni ebben a bejegyzésben.

Az első, és legnagyobb különbség a csoportos és az egyéni állítás között: a Te munkád. Míg a csoportos állításon kívülről nézed, ahogyan a segítők eljátsszák életed fontos mozzanatait, az egyéni állítás során MINDEN szerepet Te magad élsz át. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy megbeszéljük a Megbízást, a célt, hogy mit szeretnénk elérni az állítással. Ezután én elindítom az állítást, és mivel csak mi ketten vagyunk itt, a szereplők helyettesítésére Eszközöket használok. Ezek lehetnek kövek, kavicsok, plüss állatok, figurák, szinte bármi – én színes lapokat alkalmazok, számomra ezek a legegyszerűbbek, és legjobban beváltak.

Az állítás ugyanúgy fedetten indul, mint a csoportosnál, itt azonban csak én tudom, hogy melyik lap melyik szereplőt jelzi. Én felírom magamnak, hogy mely szereplők szükségesek az állításhoz, Te húzol egy lapot mindegyiküknek, és elhelyezed őket a szőnyegen, érzés szerint. Majd ráállsz az első lapra, és elmondod, mit érzel. Én segítek kérdésekkel, és közben jegyzetelek. Igen, most hallom, amint azt kérdezed, hogy „De honnan a csudából fogom tudni, hogy mit kell mondani???” Erről majd írok egy külön cikket, mert fontosnak tartom kifejteni, egyelőre csak kérlek, fogadd el, bízz bennem, hogy menni fog!

Majd következik a második lap, arra is ráállítalak, és beszéltetlek. Így gyűjtjük szépen az információt, ami a feltáráshoz szükséges. Ez természetesen fárasztóbb lehet Neked, mint a fotelben ülve nézni, ahogyan a többiek dolgoznak! Ugyanakkor nagyon tanulságos is belülről megtapasztalni, hogy mit éreznek életed szereplői. Jobban megérted őket, a motivációjukat, az emberi gyengeségüket.

Ha már megtaláltuk, hol van a probléma gyökere, következik a második szakasz, a rendteremtés, a szereplők megbékítése. Ekkor szoktunk tartani egy szusszanásnyi szünetet, amikor felfedem előtted az eddig történteket, hogy mikor kinek a nevében mit mondtál, és átbeszéljük, hol van az elakadás. Én így dolgozom, nekem fontos, hogy ne csak egy lelki oldást csináljunk, hanem a racionális elméd is kapjon megértést! Hiszen, hiába bármi lelki-spirituális oldás, ha utána hazamész, és nem ismered fel a helyzetet, amikor lehetőséged van másként dönteni, másként reagálni, mint azelőtt. Nincsen csodaszer, Te magad vagy az, akinek hatalmában áll változtatni az életeden – én csak támogatni tudlak ebben, megláttatni Veled azt, hogy ott van Benned minden, ami a boldogságodhoz kell.

családállítás

A második szakaszban, amikor rendet teszünk, és oldjuk a probléma gyökerét, időnként én is beállok egy-egy szerepbe, amikor két szereplőnek van megbeszélni-valója, egymás közötti rendezendő konfliktusa.

Akkor vagyunk készen, amikor mindenki a helyén van, és Te jól érzed magad: azaz érzed az ősök, a csaláldod támogatását és szeretetét, és azt, hogy képes vagy szembenézni a nehézségeiddel, és megoldani őket. Vagy éppen, nem is érzed már nehézségnek az ügyet, amivel érkeztél J

A második jelentős különbség: az intimitás. Egyértelmű, hogy a csoportos állításokon is teljes diszkréciót és titoktartást várunk el a résztvevőktől, és nem is volt ebben hiba eddig sosem. Mégis, van annak is egy ereje, hogy csak mi ketten vagyunk. Bár én a Mancs Őrjárat után szabadon azt vallom, hogy nincs se túl kicsi, se túl ciki probléma, és is tudom, milyen érzés az, amikor csak 1 ember tudja és látja, hogy mi zajlik bennem. Ad egy erősebb bizalmi légkört, jobban fel tudod vállalni a gondolataidat, érzéseidet.

A harmadik különbség inkább technikai jellegű: a rugalmasság. Egész egyszerűen rugalmasabban, könnyebben tudok időpontot adni, ha csak a Te időbeosztásodhoz, és az enyémhez kell igazodnom. Csoportos állítás havonta 1, maximum két alkalommal szokott lenni, az egész napos program, egy adott napon, és hamar betelnek a helyek. Egyéni családállításra akár néhány napon belül tudunk időpontot egyeztetni, és maximum 2,5 órás elfoglaltságot jelent Neked.

Lezárásként szeretném összefoglalni, mikor válaszd inkább az egyéni állítást a csoportos családállítással szemben: ha nem félsz beleállni minden szerepbe, ha fontos Neked az erős bizalmi légkör, és ha szeretnél minél hamarabb időpontot kapni a problémád megoldására.

Időpontot leggyorsabban telefonon tudunk egyeztetni (+36706397777), a csoportos családállításról pedig itt találsz egy rövid videós összefoglalót: https://fb.watch/6PYSNMgqcH/