Tel: 06-70/639-7777

Egy online alkalom leírása – avagy, mire számíts, mivel készülj?

 

Teremts Magadnak nyugodt környezetet. Tudom, talán nehéz a mindennapokból kiszakadni, és ez az egyik veszélye az online alkalmaknak, hogy azt gondoljuk, ó, tudok én figyelni a napi teendőim közben is. Tudom, miről beszélek, voltam már én is pszichológusnál úgy, hogy vittem magammal a gyerekeimet  Sőt, családállításon is! Ha nincs más mód, nem tudod kire bízni a picit, a kutyát, a nagymamát, megoldjuk! De a hatékonyságunk annál nagyobb, minél inkább tudsz koncentrálni, a saját ügyedre, hiszen itt csak Rólad van szó! Ez tehát az első szempont, készülj Magadnak 1,5 óra szabadidővel, amit végre a saját életed jobbá tételével töltesz.

 

Legyen a kezed ügyében néhány tárgy, amik alkalmasak arra, hogy a családod tagjait képviseljék számodra. Ezt úgy képzeld el, hogy egyszer csak azt mondom majd, tegyél Magad elé egy tárgyat, ez lesz az anyukád. Tedd le Magad elé, és beszélj hozzá. Milyen tárgyak alkalmasak erre? Bármi! Lehet egy virágcserép, egy toll, kis kinderfigura, plüssállat, kispárna, egy toll, vagy akár egy széket is odatehetsz, mintha leülne melléd az adott személy. Nem kell túlgondolni, összesen 4-5 tárgy szükséges, annál nem kell több.

 

Technikai feltételek: ez egy videós beszélgetés, fontos, hogy lássuk is egymást. Én legjobban erre a célra a Messengert szeretem, de ha Neked jobban megfelel, lehet Viber vagy Skype is a platform. Megfelelő internetkapcsolat, és egy kamerás mobil, tablet, vagy laptop –  összesen ennyire van szükség hozzá. Jó, ha le tudod valahová támasztani a telefont, a kényelmed érdekében, hogy ne kelljen fognod 

Papír zsebkendő: bizony, lehet, hogy kelleni fog. Nem az a cél, hogy megríkassalak, tényleg! Az viszont elengedhetetlen, hogy kapcsolatba kerülj az érzéseiddel, az érzelmeiddel. A hétköznapok során gyakran nem éljük meg az érzelmeinket, elzárkózunk előlük, lehalkítjuk őket. Miért tesszük ezt? Mert túl fájdalmasnak éljük meg őket, és nem tudjuk, miként szabaduljunk ettől a fájdalomtól.  A családállítás során egy biztonságos közegben kapcsolódhatsz az érzelmeiddel, egy olyan folyamatban, aminek a végén nem ragadsz benne a rossz érzésben, a fájdalomban, hanem kiutat találsz és vigaszt nyersz. Ezt garantálom! Ahogyan azt is ígérem, hogy az érzelmeid felismerése és kimondása felszabadító erővel fog Rád hatni. Igen, lehet, hogy közben fogsz sírni, vagy nevetni, vagy mindkettőt!

Ha még nem jártál nálam, az első alkalommal készíteni fogok Neked egy Kronobiológia Elemzést, amit átküldök Neked. (Itt tudsz róla olvasni – link) Ha van rá lehetőséged, nyomtasd ki, és legyen kéznél, ha látod a számokat, akkor sokkal jobban fogod érteni, hogy mit miért mondok.

Bónusz: a fentieken kívül bármi más, ami a Te kényelmedet növeli! Bekuckózhatsz a legkényelmesebb fotelbe vagy a kanapéra, főzhetsz Magadnak egy finom teát vagy kávét, öledbe veheted a kutyát, ami jólesik.

A lényeg az, hogy legyen egy kamerás eszközöd, megfelelő interneted, és másfél nyugodt, zavartalan órád, amit Magadra fordíthatsz.

 

Következő bejegyzés: Hogyan néz ki egy online családállítás alkalom? Mi a menete? Milyen eredmény várható 1 alkalomtól?

Kezdem az utolsó kérdéssel: eredmény. Tudnod kell rólam, hogy nagyon megoldás-központú módszerrel dolgozom. A Családállítás nem azt jelenti, hogy csak úgy, rendbe tesszük a családi ügyeidet. Persze, azt is, de nem kell, hogy ez legyen a megbízás. Bármilyen ügy, probléma, akadály van az életedben, a családállítás módszere rendkívül hatékony módszer a megoldására. Nem szükséges 5-10-15 alkalom ahhoz, hogy valami változzon az életedben. Azt szoktam mondani, hogy 1 ügy = 1 alkalom.

Ez nagyban meghatározza az online alkalom menetét is. Az első alkalom előtt készítek Neked egy Kronobiológia Önismereti, Emberismereti elemzést, mely Rólad és a családodról szól. Első lépésként tehát én beszélek, Neked, Rólad. Elmondom nagy vonalakban a módszer lényegét, és megmutatom, hogy Te magad hogyan tudod később is segítségül hívni a kapott elemzést. Közben kérdezlek is, kivel, milyen a kapcsolatod, mi a legnagyobb nehézség vele, Te mesélsz nekem a családodról. Már ebben a szakaszban érkeznek felismerések, pusztán attól, hogy a családi kapcsolatokra, működésre helyezzük a fókuszt.

A második szakasz, egy irányított beszélgetés, amikor azt hozzuk felszínre, hogy mit is szeretnél, mi az elakadásod, hol tudunk elindulni, röviden azt, hogy miért is jöttél el hozzám. Sokszor van olyan, hogy nem is tudod pontosan, csak úgy érezted, valahogy rendbe kéne tenni az életed. Az is elképzelhető, hogy az egyik családtagoddal nagyon rossz a viszonyod, és ezen szeretnél javítani. Esetleg szerelmi csalódás bánt. Vagy a kisgyerekednek van olyan viselkedési tünete, ami aggaszt. Lehet, hogy pontosan tudod, mit szeretnél, lehet, hogy csak homályosan azt érzed, valami nem stimmel, nincs rendben. És ez rendben van! Az én dolgom, hogy segítsek, és együtt kitaláljuk, mi legyen az adott alkalom témája, vagyis mi legyen a megbízás. A megbízás a cél, ami mentén a családállítást végigvisszük. Ez vezet majd, és segít, hogy fókuszáltan haladjunk. Miért fontos ez? Az életed alakulására számos minta, generációs esemény hatással van. Ha csak származási családod számítjuk ebbe bele, mondjuk hetedíziglen, vagyis 7 generációval előtted, akkor 254 ember sorsát, és annak mintázatait hozhatnánk bele egy állításba. Ezért szükséges a megbízás, hogy csak azt jelenítsük meg, és azzal foglalkozzunk, ami az adott ügyhöz tartozik, és így hatékonyan tudjunk dolgozni.

A harmadik szakasz maga az állítás. Tartozik hozzá egy rövid bevezető, amit én elmondok, ezután megkérlek, hogy az egyes szereplőknek válassz egy-egy figurát, tárgyat, ami a kezed ügyébe kerül. Az első alkalommal leggyakrabban apa és anya kerül elő, hiszen az életben való boldogságodhoz alapvető, hogy érezd, áramlik feléd a szeretet a szüleid felől. (Ha ezt most úgy olvastad, hogy összeszorult a szíved, vagy a gyomrod, akkor tudod: dolgod van ezzel.) De nincs kőbe vésve, hogy csak a szülőkkel van dolog, lehet bárki más, gyermek, férj, feleség, saját kicsi belső gyermek, akit meg kell vigasztalni. Nagyon figyelek Rád végig, és nem erőltetek semmit, ami túl sok Neked. Kimondunk majd fontos dolgokat, felszínre jönnek sérelmek, bántások, szomorúság. Hagyjuk, hogy kijöjjön, ami eddig a felszín alatt kapart, belülről. Lehet, hogy sírni is fogsz, lehet, hogy én is 

A negyedik rész, ami tulajdonképpen még az állítás része: a rendezés. Békítés, vigasztalás, a szereplők között a szeretet áramlásának helyreállítása. Akkor vagyunk készen, ha Te jól vagy, elégedett vagy, és a többi szereplő is jól van. „Trollt nem hagyunk hátra!” Nem hagyunk elvarratlan szálakat, nem hagyjuk a feltárt sebet tátongani, nem hagyjuk a haragot forrni. Ennek megvan a technikája, ne félj, én segítek. És hopp, készen is vagyunk!

Lezárásként mindig összefoglalom Neked, hogy mi történt az állításban. Megbeszéljük azt is, hogy merre érdemes tovább haladni, majd akkor, amikor készen állsz rá.

Az online családállítás szakaszai a következők: Kronobiológia elemzéssel kezdünk (csak az első alkalommal), ezután megbeszéljük, hogy mi legyen a megbízás. Következik az állítás, aminek van egy feltáró és egy rendező része, végül összefoglaljuk, honnan hová jutottunk.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.